“Een goed concept is functioneel, raakt je emotioneel en heeft maatschappelijke impact”
Wij geloven erin dat gebouwen en gebieden nooit uitsluitend functioneel zijn, maar ook altijd een bijdrage leveren aan de gemeenschap en het individu emotioneel moet raken. Juist de balans tussen deze drie elementen leidt tot concepten met de positieve impact waar we naar verlangen.
Hoe we dit doen? De basis is inlevingsvermogen. We nemen de tijd en nemen afstand, zodat we echt begrijpen waar mensen tegenaan lopen. Doordat we denken in eenvoud en keuzes durven te maken zijn we in staat concepten te ontwikkelen die de essentie raken, enthousiasmeren en richting geven. Onze verbindingskracht zorgt er vervolgens voor dat we dit ook daadwerkelijk met onze partners kunnen realiseren.

Wat we doen
Conceptontwikkeling
Mensen zijn uniek door hun vermogen om elkaar verhalen te vertellen. Verhalen die zorgen voor identiteit en onderscheidend vermogen. Ze maken ons mens en geven betekenis. Een goed concept is zo’n verhaal. Een goed concept enthousiasmeert, inspireert en biedt een duidelijk raamwerk waardoor we met elkaar kunnen samenwerken. Zonder concept, geen project.
Productontwikkeling
De bouw- en ontwikkelsector is een wereld van prototypen. Projecten zijn eenmalig en uniek. Het lerend vermogen is hierdoor laag. Product-denken leidt ertoe dat kennis van gebouw en concept voor een volgend project opnieuw kan worden ingezet. De projecten winnen hierdoor aan kwaliteit en krijgen bovendien een steeds grotere product- en merkwaarde.
Tendermanagement
De stap van concept naar winnend project vergt een zorgvuldig proces. Behalve management vraagt het om analytisch vermogen, creativiteit en leiderschap. Eigenschappen die belangrijk zijn voor het doorgronden van de vraag, het samenstellen, leiden en enthousiasmeren van een goed team, met een winnend plan en financiële strategie als resultaat.
PROJECT X
Practice what you preach. Buro MEE ondersteunt niet alleen anderen bij het vormgeven van hun ideëen, maar pakt ook zelf de handschoen op. De belangrijkste vraag is daarbij steeds: ‘Kan het anders, kan het beter’? Door zelf projecten te initiëren zeten we ons bewust in de positie van initiatiefnemer. Dat houdt ons ondernemend maar maakt ons ook tot betere adviseurs!